Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Mancaruri bebe si copii 0: ( 26 retete )

Pesto cu miez de nuca (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1218)
Se pun nucile in blender si se amesteca bine, apoi se adauga branza, busuiocul si usturoiul, amestecand inca 2 minute. Cu blender-ul pornit se adauga treptat uleiul.
Acest amestec se poate depozita intr-un recipient ermetic la frigider pentru cel mult 5 zile.
Se serveste cu pasta sau pe paine cu rosii cherry.
Fasole de casa (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1115)
Se aseaza fasolea intr-o cratita mare, se adauga restul ingredientelor (cu exceptia painii prajite) si se acopera cu apa fiarta. Se amesteca bine. Cratita acoperita se pune in cuptorul incins la 175 grade C (350 grade F) pentru 1 ora-1 1/4 , amestecand uneori si adaugand extra sos Worcestershire daca este nevoie, sau melasa.
Se serveste imediat cu painea prajita.
Sfaturi pentru gatit:
• Pare o cantitate mare de fasole insa acestea ingheata foarte bine, si se pot pastra maxim o luna la congelator
• Se pot servi cu peste, carne de pui, burgeri sau cartofi dulci
Variatii:
• Se poate adauga patrunjel proaspat
• Sau ½ lingurita pudra de chili
• De asemenea putin muschiulet afumat, sunca sau un carnat taiat felii de o calitate superioara va da un gust deosebit mancarii.
Quiche vegetal (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1185)
Se aseaza aluatul in tava. Broccoli se fierb la aburi timp de 3 minute, se clatesc prin apa rece si se scurge restul de apa.
Se incalzeste uleiul si se caleste ceapa pentru 5 minute amestecand uneori, iar cand este gata se intinde pe aluat. Peste ea se aseaza broccoli, ardeiul si morcovul.
Intr-un castron se amesteca bine ouale, laptele, miezul de nuca si piperul, dupa care se va transfera peste legumele ce imbraca aluatul.
Tava se va aseza in cuptorul incalzit la 205 gade C (400 grade F) timp de 15 minute, apoi se va reduce temperatura la 175 grade C (350 grade F) pentru inca 20 minute.
Se serveste cu salata si cartofi noi.
Sfauri pentru gatit:
1. nu cumparati cel mai ieftin aluat
2. acest quiche poate fi congelat pentru maxim o luna de zile
3. daca doriti puteti face chiar dumneavoastra aluatul
Variatii:
1. inainte de a pune tava in cuptor se poate presara branza rasa
2. de asemenea puteti adauga mazare sau fasole conservata cannellini
3. inlocuiti broccoli si morcovul cu spanac si branza de capra
Salata de pasta si ton (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1338)
Pasta se lasa la fiert timp de 12-15 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj, iar dupa ce sunt gata se transfera intr-un castron mare.
In castron se mai adauga ceapa, telina, morcovul, stafidele, castravetele, porumbul si tonul.
Maioneza se amesteca cu iaurtul si se adauga in salata, amestecand usor. Pana in acest moment, compozitia retetei poate fi pastrata la frigider pentru maxim 2 zile. Pe o farfurie se pune amestecul de salata cu maioneza, deasupra compozitia de pasta si ornata cu rosiile cherry
Burgeri din miez de nuca si alune (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1202)
Se incalzeste o lingura de ulei in care se va cali ceapa si usturoiul timp de 5 minute, dupa care se adauga ciupercile si ardeiul pentru inca 3 minute. Se ia tigaia de pe foc si se amesteca restul ingredientelor (cu exceptia celor pentru servit, a uleiului ramas si fainei).
Cu mainile umede se formeaza 4 burgeri, se rostogolesc prin faina si se lasa la frigider acoperiti cu folie de plastic cel putin 30 minute.

Burgerii se aseaza intr-o tava, se ung cu uleiul ramas si se lasa in cuptorul incins la 190 grade C (375 grade F) pentru 20 minute.
Se serveste burger-ul in mijlocul unei chifle cu frunze de laptuca, felii de rosii si ketchup.
Salata din cartofi calzi (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1685)
Cartofii se fierb in coaja timp de 15-20 minute, apoi se lasa la racit. Se vor taia in cubulete de 2 cm si asezati intr-un castron.
Separat se amesteca smantana, iaurtul si usturoiul zdrobit. Sosul se toarna peste cartofi si se amesteca usor. La final se adauga castravetele, ardeiul, ouale si piperul negru dupa gust, amestecand din nou cu grija. Se serveste calda sau rece, cu patrunjel sau marar verde.
Pagina Precedenta  
Pagina 3 din 3

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput